Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının vesair bölgelere yayılmasını mâni olmak için tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nispetle, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçkakımının diğeriyle uyumudur

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak arama şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve yangının vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yapı çışitalarında kullanılan baplar mesleklevi yüz farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar bağırsakeride sarılmış kalabilir.

Ancak, yangın kapısı vandözları ortada eder farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, normal fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, ötekiler yüce fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın bapsı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine gereğince tadil göstermektedir. Fiyatı etkileyen asliye müessir kapının tehlikee dayanıklılık seviyesidir. Bu ateşe dayanıklılık seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE üzere sertifikasyon ve belgelendirme kuruluşları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Ekseriya yangın merdiveni ile bile kullanılan bu müstacel çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın düzından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Gerçekten yangınlardan korunmak muhtevain baz olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Yangın en mühlik risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı Yangın Kapısı mukavemeti, ölümlü tahliye akışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol altında tutulması önemli önem taşımaktadır.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Toplum arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı Yangın Merdiveni Kapısı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kavramak dâhilin tıklayın.

Kapı boyutu: Yangın yangın kapısı kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere nazaran değustalıkebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Paslanmaz çelik, olağan çelikten henüz yüce mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Report this wiki page